Grote Rekendag 30-3-2022 over ‘Bouwen’ groot succes

De Grote Rekendag is niet rechtstreeks georganiseerd vanuit het Sprong-STEM project, maar in ieder zijn twee partners (iPabo en UU) sterk betrokken bij de organisatie. De dag – bedoeld voor basisscholen – werd georganiseerd op 30 maart j.l. , en – verspreid over het voorjaar van 2022 – doen ongeveer 700 basisscholen mee.

Een eerste verslag is hier te vinden: https://groterekendag2022.sites.uu.nl/

Wat betreft de relatie met Sprong-STEM: Op veel scholen zien we het patroon: de rekencoördinator coordineert de activiteiten rondom de Grote Rekendag voor de eigen school, en soms wordt hierin samengewerkt met andere scholen.

De inhoud van de Grote Rekendag – Bouwavonturen – vertoonde veel ‘aangrijpingspunten’ vanuit het rekenen om elementen uit ‘wetenschap & technologie’ te incorporeren. Vooral het werken in groepjes, en ‘hands-on’ aan het werk waarin rekenen een rol speelt zijn belangrijke elementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *