Landelijke support voor Sprong-STEM

Sprong-STEM kent dus drie regio’s (Oost-Saxion-en-scholen, Midden-HU-UU-en-scholen en West-HvA-iPabo-en-scholen), maar in het projectplan van Sprong-STEM is in feite ook de ‘vierde regio’ benoemd, nl. het landelijke netwerk dat belangrijk is in het kader van uitwisseling en duurzaamheid.

Ten eerste gaat het dan om het netwerk van lerarenopleiders (ELWIeR/Ecent), maar nadrukkelijk kan gesteld worden dat de landelijke ondersteuning voor STEM-didactiek natuurlijk veel groter en rijker is (vakverenigingen, docent-conferenties, landelijke instituten als SLO/Cito, onderzoekers, etc.).

In feite is op dat landelijke niveau ook sprake van ‘PLGs’ (communities of practice). Neem nu het kernteam van Sprong-STEM zelf, de stuurgroep van ELWIeR/Ecent en de programmacommissie van de ELWIeR/Ecent conferentie.

In die landelijke samenwerkingsverbanden zit ook een belangrijke discussie over afstemming, inhoud, beleid, etc, op het gebied van STEM-didactiek, en hebben weer een functie om regionale initiatieven en leermomenten uit regionale PLGs bij elkaar te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *