Mid-term review van het project (sep. 2022)

We zijn halverwege (in een vier-jarig traject), en hoewel we door Covid natuurlijk vertraagd en ingeperkt zijn staat er nu – op de helft van het project – toch het nodige op de rails.

In september evalueren we de tussenstand en daarvoor hebben we alvast wat ervaringen bij elkaar gezet:

  • De meerwaarde van Sprong-STEM betreft vooral het meer samen optrekken tussen regio’s en komen tot een gezamenlijke koers: elkaar inspireren, informeren, elkaar eenvoudiger weten te vinden, regelmatig overleg over interessante thema’s. 
  • Het is door het netwerk eenvoudiger geworden om samen vervolgstappen te zetten op aanpalende terreinen. Dit betreft bijvoorbeeld ook het aanvragen van andere subsidies – het heeft al tot nieuwe (succesvolle) aanvragen en conferenties/bijdragen geleid – van elkaar leren en politiek een sterker geluid laten horen. 
  • De ‘PLG-onderlegger’ (aandachtspunten-lijstje binnen alle PLGs van Sprong-STEM) geeft houvast voor de PLGs zelf, maar ook voor het reflecteren op meer afstand (meer theoretisch, meer landelijk, etc.). 
  • Het samenwerken in het consortium geeft energie om met STEM aan de slag te gaan in de regio. Het is het een “mooi systeem om schoolontwikkeling mee te organiseren” en het “is echt een hefboom”. 

In het najaar zullen we hier verder over berichten. Zie ook ELWIeR/Ecent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *