Evenementen

jun
24
do
Sprong STEM landelijke bijeenkomst @ Saxion
jun 24 @ 3:00 pm – 5:00 pm
Sprong STEM landelijke bijeenkomst @ Saxion

Laat je, samen met collega’s uit het hele land, inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van W&T en STEM onderwijs!

Onlangs is het landelijke SPRONG Educatief STEM consortium opgericht. Dit nieuwe STEM netwerk volgt op succesvolle regionale TechYourFuture projecten zoals “Duurzame integratie van W&T in de regio”, “Taal en Technologie” en “Onderzoekende pabo’s”, waarin onderzoekers en leerkrachten constructief in netwerken samenwerkten. Met dit nieuwe STEM netwerk willen we collega’s uit verschillende regio’s (nu: Twente, Noord-Holland en Utrecht) duurzaam met elkaar verbinden en stimuleren en faciliteren we kennisdeling op het gebied van wetenschap en technologie, en STEM onderwijs.

In deze eerste landelijke bijeenkomst op donderdag 24 juni kun je het volgende verwachten:

Lezing door Lector Daan Andriessen

Daan Andriessen, lector Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek aan de Hogeschool Utrecht, neemt ons mee in de wondere wereld van effectief praktijkgericht onderzoek en het onderzoekend vermogen in het onderwijs.

Good Practices

Je kunt een keuze maken uit een divers aanbod met inspiratiesessies over good practices op het gebied van W&T en STEM onderwijs (PO en VO). Bijvoorbeeld: effectieve integratie van Rekenen/Wiskunde en W&T/STEM onderwijs, integratie van Digitale Geletterdheid en W&T/STEM en Maakkunde in Makerspaces/Technolabs.

Lancering netwerkwebsite

Aan het eind van deze middag wordt de netwerkwebsite: stemnetwerk.nl gelanceerd. Op deze website worden open source materialen zoals de good practices gedeeld.

 

Meld je hier aan!

 

Samenwerkingspartners SPRONG Educatief STEM:

 • Hogeschool Saxion
 • Hogeschool Utrecht
 • Hogeschool van Amsterdam
 • iPabo
 • Kennisnetwerk Lerende Leraren
 • Academische Opleidingsschool Oost Nederland
 • PCOU Willibrord
 • SPO Utrecht
 • Regionale academische Opleidingsschool West-Friesland
 • OPSPOOR
 • Bètapartners
 • Universiteit Twente
 • Universiteit Utrecht
 • ECENT-ELWIeR
sep
29
wo
Gezamenlijke jaarstart PLG’s
sep 29 hele dag
nov
10
wo
Grote Wetenschapsdag
nov 10 hele dag

Tijdens de Grote Wetenschapsdag gaan basisscholen in heel Nederland aan de slag met wetenschap en technologie in de klas. De volgende editie van de Grote Wetenschapsdag is op 10 november 2021. De inschrijvingen openen na de zomervakantie midden. Te zijner tijd verschijnt op deze website meer informatie over het thema.

nov
19
vr
NWT-conferentie ‘Kom In Beweging!’
nov 19 hele dag

Kom In Beweging!

Dat is het thema van de 13e landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie op vrijdag 19 november 2021. Wij hebben niet stilgezeten en hebben samen met ons organisatiecomité een enerverend programma samengesteld. Je kunt rekenen op nieuwe lesideeën waarbij bewegen een rol speelt. Hoe reageert je hart als je gaat bewegen en hoe zit dat met je ademhaling? Meten is weten staat voorop. Maar beweging is ook buiten je lijf van belang. Denk aan de techniek van duurzame mobiliteit zoals elektrisch rijden of de hyperloop, het ontwerpen van een exoskelet voor mensen met een beperking of het onderzoeken van tandwielen en radertjes in huishoudelijke apparaten. Als je goed kijkt is beweging overal. Een betere context voor in de klas of in het gymlokaal is haast niet te bedenken voor een goede NWT-les.

Tijdens de NWT-conferentie Kom In Beweging! zorgen we ook voor workshops die gaan over het in beweging krijgen van je onderwijs. Hoe krijg je doorlopende leerlijnen, hoe sluit je NWT-onderwijs aan op je reken- en taalonderwijs, hoe krijg je het didactisch gebakken en hoe maak je als school je eigen gloednieuwe NWT-spiraalcurriculum? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je op vrijdag 19 november 2021 in congrescentrum De Werelt in Lunteren.

36 workshops en lezingen

We hebben een keuze uit 36 praktische workshops en lezingen vol inspiratie over de effecten van beweging, onderzoekend leren, programmeren, techniek achter bewegende voorwerpen en nog veel meer. Ook voor NME-professionals  en pabo-docenten zijn er iedere ronde  speciale workshops en lezingen. Je krijgt niet alleen de theorie mee, maar ook een kast vol aan praktische tips, handvatten en inspiratie om zelf met kinderen aan de slag te gaan. Dit alles wordt voorafgegaan door een pakkende lezing van Thijs Eijsvogels, inspanningsfysioloog aan het Radboudumc, over de effecten van sport en beweging op je lichaam. Als laatste geven we ook nog een (inter)actieve invulling aan lunch en diner.

Bekijk HIER het programmablad…<< lees verder >>

jan
20
do
Panama conferentie
jan 20 – jan 21 hele dag

Een conferentie voor opleiders, begeleiders, leerkrachten en onderzoekers in het primair onderwijs

Zet de datum alvast in je agenda!