PLG maakonderwijs Utrecht komt bij elkaar

Inmiddels voor de derde keer komt de PLG maakonderwijs op 22 september 2021 bij elkaar en het is inspirerend om te zien dat de verschillende doelgroepen elkaar vinden in deze PLG: leerkrachten/schoolleiders basisonderwijs, pabo-docenten en onderzoekers. De groep bestaat uit ongeveer 8 mensen.

Deze keer was de PLG op bezoek bij de vmbo school Volt! in Vleuten. Deze vmbo-school is ingetrokken in een relatief nieuw gebouw en probeert nu de ‘omgeving’ (lokalen, werkplaats, materiaal) goed naar de hand te zetten om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Deze bijeenkomst stond in het teken van het ‘afstemmen’ tussen de basisscholen die dicht bij Volt! liggen en Volt! zelf. Bas Götte, docent techniek, gaf een kleine rondleiding door de lokalen, en vertelde hoe hij de opdrachten inricht voor zijn leerlingen. De volgende PLG (in november) zullen we de volgende basisschool bezoeken (de Klimroos), want ook deze school wil graag de verbinding versterken met de vmbo-school (uitwisseling van ideeen, materialen, leerlingen, leerkrachten, etc.).

Samenstelling: 4 leerkrachten/schoolleiders basisonderwijs; 3 pabo-docenten; 2 onderzoekers.

Contactpersoon: Saskia de Jong – SPO Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *